Dak en zink werk:
Installatiebedrijf Reusken heeft monteurs in dienst die gespecialiseerd zijn in zinkwerk en dakbedekkingen (schuin, plat of rondlopend) en alle typen zink- en koperwerk. Of het nu gaat om een dakkapel of fabriekshal, om een renovatie of modern gevormd (zink)dak. Bij ons treft u mensen met de juiste ervaring en toewijding voor uw dak. Wij inventariseren altijd vooraf de specifieke eisen die uw dak stelt en komen met een op maat gesneden oplossing en voorstel. Kwaliteit en levensduur zijn daarbij ons uitgangspunt.

Precies en met oog voor detail
Het dak en zinkwerk van installatiebedrijf Reusken herkent u simpelweg aan het geleverde werk. Wij hebben maar één doel en dat is het leveren van vakwerk waardoor uw dak gegarandeerd van een lange levensduur is.
Precisie, zorgvuldigheid, maatwerk en vakmanschap met oog voor detail bepalen voor 90% het resultaat. Het werken met louter en alleen kwaliteitsmateriaal zorgt voor de “finishing touch”

Dakwerk
Op platte en licht hellende daken wordt meestal een bitumineuze dakbedekking toegepast, het voordeel van dit materiaal is dat het zeer duurzaam is en in verschillende varianten te verkrijgen is. Dakbedekking kan mechanisch bevestigd of losliggend met en zonder leislag verwerkt worden . De levensduur varieert van 10 tot 30 jaar , afhankelijk van het gekozen materiaal, dakconstructie en het onderhoud. Een isolatielaag in een dakbedekkingsconstructie beperkt het warmte verlies van de woning of gebouw, ook houd het de warmte doorgang van zonlicht tegen.

EPDM

Wat is EPDM?

EPDM, Ethyleen Propyleen DienMonomeer, is een synthetische rubber die wordt gemaakt uit de producten ethyleen, propyleen en een monomeer.
De eigenschappen van natuurrubber [zoals de hoge elasticiteit, de goede flexibiliteit bij lage temperaturen, de treksterkte en de slechte hoge temperatuur bestendigheid] zijn niet of nauwelijks te beïnvloeden. Bij synthetische rubbers heeft de chemicus wel deze mogelijkheid door keuze en manipulatie van de basisproducten en de moleculaire-structuur om het gewenste type rubber, op basis van toepassing en eisen, op maat samen te stellen.

Gezien het feit dat EPDM uitstekend bestand is tegen weersinvloeden, zoals UV en Ozon en grote temperatuursschommelingen, en het materiaal een grote blijvende flexibiliteit heeft, is EPDM in elk klimaat een ideaal product als dakbedekking en gevelbekleding.
EPDM – De voordelen
In Europa, Amerika en het Midden-Oosten worden al meer dan 40 jaar, met succes, daken gemaakt met EPDM dakbedekking. Uit onderzoek is gebleken dat de testwaarden van de dakbedekking op deze daken keer op keer de normen, DIN en ASTM - die ten grondslag liggen aan de productie van EPDM dakbedekking, overtreft. Het Duitse Kunststofcentrum SKZ te Würzburg verklaart dat de werkstof EPDM een levensduur van meer dan 50 jaar heeft.Dit is een garantie voor een duurzame en waterdichte vlakdakafdichting. Uit onafhankelijke onderzoeken door instituten zoals het NIBE en Boom blijkt dat EPDM als dakbedekking voor platte daken de meest gunstigste milieu- belastingsfactor heeft. EPDM wordt zonder open vuur aangebracht, is recyclebaar en heeft een zeer lange levensduur.

•    Een praktijk gebruiksduur van 50 jaar. (SKZ onderzoek maart 2001)
•    Veilig werken zonder open vuur (NEN 6050).
•    Vliegvuurbestendig (NEN 6063 :2008).
•    Een zeer gunstige milieubelastingsfactor.
•    100% ecologisch verantwoord (loogt niet uit).
•    Blijvend elastisch.
•    Snelle verwerking door geprefabriceerde membranen.
•    Lichtgewicht ca 1,23 kg/m²/1 mm.
•    Bitumen– en worteldoorgroeibestendig

Zinkwerk
Zink is een zeer duurzaam materiaal met een bijzonder lange levensduur. Dat bewijzen de vele oude gebouwen waarvan de daken na soms meer dan 100 jaar nog steeds een zeer goede staat verkeren. Zinken daken zijn dus niet nieuw voor deze tijd. Ze bestaan al jaren. De hedendaagse trend om een zeer strak uiterlijk te creëren, heeft de zinken dakbewerking sterk opgewardeerd. Zink komt in allerlei verschillende bouwstijlen goed tot zijn recht.

Zink kan op verschillende manieren bevestigd worden als dakbekleding maar ook als gevelbekleding. Zink kan uitgevoerd worden in blank maar ook gepatineerd.